
Ahojte! Ako môj prvý recept som si pre vás pripravila tento super koláčik, ktorý ma zatiaľ nikdy nesklamal. Milujem čokoládu, milujem koláče a milujem, keď si môžem poobede na chvíľku oddýchnuť s kávičkou a s niečim sladkým. Ak si človek stráži kalórie a stravu tak vie, že kupované koláčiky nie sú zrovna diétne. Verím, že tento zdravší variant vás nesklame a práve naopak, budete milo prekvapení chuťou. Recept si samozrejme môžete jemne prispôsobiť - napríklad miesto cukru môžte použiť stéviu, alebo iné sladidlo a čokoláda na vrchu tiež nemusí byť. Ak nemáte doma kokosovú múku, kľudne použite iba špaldovú (hodnoty však budú iné).
Potrebujeme:

jedno vajíčko
100g banánu
40g Myprotein Impact Whey - použila som vanilkový
20g kakaa holandského typu (ak použijete čokoládový proteín, dajte menej kakaa)
jeden biely grécky nízkotučný jogurt (140g)
40g špaldovej celozrnnej hladkej múky
15g kokosovej múky
dva vanilkové cukre (16g) - použila som trstinové s bio vanilkou
polovica balenia prášku do pečiva
vanilková esencia alebo Myprotein flavdrops (nemusí byť)
30g čokolády na vrch (nemusí byť)
Postup:
Vidličkou si roztlačíme banán a spolu s celým vajíčkom vymiešame mixérom do peny. Postupne pridávame ostatné suroviny (proteín, kakao, jogurt, múku zmiešanú s práškom do pečiva a vanilkový cukor).

Zmes vylejeme do menšej formy vystlanej papierom na pečenie (lepšie sa s ním pracuje, ak ho jemne pokropíme vodou, pokrčíme a tak rozprestrieme).

Na vrch nahádžeme na malé kúsky nakrájanú čokoládu a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme na 180 stupňoch približne 15 minút. Treba ho sledovať.

Najlepší je čerstvý a ešte teplý, no vydrží aj v chladničke a môžte si ho zabaliť so sebou do práce, alebo školy. Z množstva použitých surovín mi vyšlo 8 kúskov.

Makroživiny na jeden kúsok:
Energia: 111kcal Bielkoviny: 8,5g Tuky: 3,2g Sacharidy: 12,2g

Vyskúšajte si doma pripraviť tento výborný nadýchaný čokoládový perník, plný bielkovín a zdravých tukov. Jeho cesto je ľahučké a kakaové kúsky sa rozplývajú v ústach. Navyše, trochu čokolády ešte nikomu neuškodilo, no nie?
