Čokoládový brownie perník | Čokoládový perník plný bielkovín

Ahojte! Ako môj prvý recept som si pre vás pripravila tento super koláčik, ktorý ma zatiaľ nikdy nesklamal. Milujem čokoládu, milujem koláče a milujem, keď si môžem poobede na chvíľku oddýchnuť s kávičkou a s niečim sladkým. Ak si človek stráži kalórie a stravu tak vie, že kupované koláčiky nie sú zrovna diétne. Verím, že tento zdravší variant vás nesklame a práve naopak, budete milo prekvapení chuťou. Recept si samozrejme môžete jemne prispôsobiť - napríklad miesto cukru môžte použiť stéviu, alebo iné sladidlo a čokoláda na vrchu tiež nemusí byť. Ak nemáte doma kokosovú múku, kľudne použite iba špaldovú (hodnoty však budú iné).
Potrebujeme:

- jedno vajíčko
- 100g banánu
40g Myprotein Impact Whey - použila som vanilkový - 20g kakaa holandského typu (ak použijete čokoládový proteín, dajte menej kakaa)
- jeden biely grécky nízkotučný jogurt (140g)
- 40g špaldovej celozrnnej hladkej múky
- 15g kokosovej múky
- dva vanilkové cukre (16g) - použila som trstinové s bio vanilkou
- polovica balenia prášku do pečiva
vanilková esencia alebo Myprotein flavdrops (nemusí byť) - 30g čokolády na vrch (nemusí byť)
Postup:
Vidličkou si roztlačíme banán a spolu s celým vajíčkom vymiešame mixérom do peny. Postupne pridávame ostatné suroviny (proteín, kakao, jogurt, múku zmiešanú s práškom do pečiva a vanilkový cukor).

Zmes vylejeme do menšej formy vystlanej papierom na pečenie (lepšie sa s ním pracuje, ak ho jemne pokropíme vodou, pokrčíme a tak rozprestrieme).

Na vrch nahádžeme na malé kúsky nakrájanú čokoládu a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme na 180 stupňoch približne 15 minút. Treba ho sledovať.

Najlepší je čerstvý a ešte teplý, no vydrží aj v chladničke a môžte si ho zabaliť so sebou do práce, alebo školy. Z množstva použitých surovín mi vyšlo 8 kúskov.

Makroživiny na jeden kúsok:
Energia: 111kcal Bielkoviny: 8,5g Tuky: 3,2g Sacharidy: 12,2g

