Čokoládové košíčky s arašidovým maslom | Vegan reese’s

Ak ste v diéte, radšej ani nečítajte ďalej. Toto je veľmi nebezpečný recept, práve kvôli kombinácií tých najlepších chutí. Dnes to síce nebude nič nízkokalorické ani macrofriendly, ale prečo si občas nedopriať? Spojenie arašidového masla, čokolády a karamelu bude stáť za to. Tieto košíčky sú tak trošku messy, tak trošku návykové a dosť čokoládové. Hlavne žiadne výčitky prosím, tieto košíčky naozaj chutia dokonale a nezaslúžia si to.
Potrebujeme:
72g Myprotein arašidového masla 150g kvalitnej tmavej čokolády (alebo Myprotein proteínovej čokolády- 100g/27g bielkovín) - 55g hnedého cukru
- približne polievkovú lyžicu kokosovej smotany (podľa chuti aj viac)
- nie príliš veľké papierové košíčky

Postup:
Ako prvé si vo vodnom kúpeli rozpustíme približne tretinu čokolády, ktorou vymažeme spodok a jemne vytiahneme aj boky košíčkov. Dáme stuhnúť do chladničky.

Medzitým si pripravíme karamel. Do hrubostenného hrnčeka nasypeme cukor, prilejeme malé množstvo vody iba tak, aby bol všetok cukor mokrý. Na miernom plameni a za stáleho miešania cukor roztopíme a dávame pozor, aby neprihorel. Ak máme karamel hotový, odstavíme, chvíľku počkáme a pridáme kokosovú smotanu. Poriadne premiešame a necháme vychladnúť.



Z množstva mi vyšlo 9 košíčkov, z toho jeden má: Kalórie: 168 Tuky: 10,9g Sacharidy: 15,3g Bielkoviny: 2,9g

