Doručenie Zadarmo Od €65 Najlepšia Kvalita Doprava zadarmo na proteíny nad 45€ v aplikácii Získať kredit 15€?

ZĽAVA 40% TAKMER NA VŠETKO| KÓD: RYCHLO
DOPRAVA ZADARMO OD 40€
DARČEKY OD 55€ A 90€ ZADARMO

:
:
Hodiny
:
Minút
:
Sekundy
RECEPTY

Dvojvrstvový Fit Cheesecake S Malinami A Bielou Čokoládou

Ahojte, keďže je v nedeľu deň matiek, pripravila som si pre vás recept na dvojvrstvový, bielo-ružový cheesecake s bielou čokoládou a malinami. Je v odľahčenej verzii s použitím dvoch odtučnených tvarohov, čo nám ušetrí polovičné (!) množstvo tuku, pričom chuť je stále skvelá. Nie je náročný na prípravu, ale vrstvenie dvoch náplní vám zaberie trochu viac času a tiež je možné, že v polovici  budete mať chuť to vzdať. Ale výsledný efekt je určite príjemným ozvláštnením „nudného“ koláčika a verím, že ním určite maminu potešíte.

Potrebujeme:

  • 110g celozrnných maslových sušienok (vybrala som si tie s nižším obsahom tuku)
  • 40g kokosového oleja
  • 250g tučného tvarohu
  • 250g mascarpone
  • 500g odtučneného tvarohu
  • 100g bielej čokolády
  • 100g mrazených malín
  • 50g kokosového cukru alebo iného sladidla
  • 2 vajíčka
  • čerstvé maliny na ozdobenie

Postup:

Ako prvé si rozmixujeme sušienky, ku ktorým pridáme roztopený kokosový olej a rukami premiesime. Do okrúhlej formy si dáme papier na pečenie a na dno rukami natlačíme zmes sušienok a kokosového tuku. Na 8 minút vložíme do vyhriatej rúry (160stupňov).

Na náplň si vymixujeme tvarohy s mascarpone, cukrom a dvoma vajíčkami. Kokosový cukor som si vopred hodila na sekundu do mixéru, aby v náplni nechrumkal. Polovicu náplne si odoberieme do druhej misky. Do misky číslo jedna pridáme roztopenú, jemne vychladnutú bielu čokoládu.

Do misky číslo dva budeme pridávať šťavu z malín- mrazené maliny si zohrejeme v mikrovlnke a cez jemné sitko ich pretlačíme tak, aby sme získali čo najviac šťavy. Tú pridáme do druhej misky a premiešame. Takto máme bielu a ružovú náplň. Ak by bola biela príliš hustá, prilejeme malinké množstvo mlieka.

Náplne postupne vrstvíme na predpečený, vychladnutý korpus. Do stredu formy si lyžicou dáme prvú farbu a jemne utrasieme. Do stredu dáme druhú farbu. Znova jemne utrasieme. Takýmto spôsobom vrstvíme, až kým sa nám obe náplne neminú. To nám vytvorí zebrový efekt.

Zebru pečieme 50-60minút na 160stupňoch, no ako vždy, treba to odsledovať. Necháme vychladnúť a ideálne cez noc aj odstáť v chladničke.

Pred servírovaním necháme chvíľku v izbovej teplote. Ozdobíme ovocím, prípadne polejeme sugar-free sirupom.

Prajem dobrú chuť a vidíme sa znova nabudúce.

Rozkrájala som na 12 kusov, z toho jeden má:

                  286 kcal

                  18.1g tuku

                  18.7g sacharidov

                  10.3g bielkovín

Kristína Močková
Kristína Močková Spisovateľ a expert
Kristína sa našom blogu sústredí hlavne na recepty, či už sa jedná o dezerty, desiaty, tipy na raňajky alebo obedy. Správna výživa je jej blízka, pretože okrem toho, že vo voľnom čase rada trávi čas v kuchyni, sa venuje aj posilňovaniu. Vyše dvoch rokov sa stravuje a zaujíma o flexibilné stravovanie (IIFYM) a vďaka tomu má základné poznatky aj z oblasti stravy a výživy. Okrem Myprotein blogu píše recepty aj pre web aktin.cz - https://aktin.cz/clanky?f%5Bauthors%5D=80399. Kika je v piatom ročníku na Vysokej škole výtvarných umení v Bratislave, odbor Fotografia a nové médiá. Jej praktická bakalárska práca, ktorú fotograficky spracovala, sa venovala téme žien a silového športu. Chcela upozorniť na neopodstatnené predsudky voči ženám, ktoré sa venujú „mužskému športu“. Táto práca sa objavila aj na platforme Red Bull Showcase - https://www.redbull.com/sk-sk/girls-who-lift-kristina-mockova-local-fitness-foto-red-bull-showcase. Kikine recepty a viac o nej a jej stravovaní môžete nájsť aj na jej Instagrame - https://www.instagram.com/kikeseats/.

Súvisiace príspevky