Dvojvrstvový Fit Cheesecake S Malinami A Bielou Čokoládou

Ahojte, keďže je v nedeľu deň matiek, pripravila som si pre vás recept na dvojvrstvový, bielo-ružový cheesecake s bielou čokoládou a malinami. Je v odľahčenej verzii s použitím dvoch odtučnených tvarohov, čo nám ušetrí polovičné (!) množstvo tuku, pričom chuť je stále skvelá. Nie je náročný na prípravu, ale vrstvenie dvoch náplní vám zaberie trochu viac času a tiež je možné, že v polovici budete mať chuť to vzdať. Ale výsledný efekt je určite príjemným ozvláštnením „nudného“ koláčika a verím, že ním určite maminu potešíte.
Potrebujeme:
- 110g celozrnných maslových sušienok (vybrala som si tie s nižším obsahom tuku)
40g kokosového oleja - 250g tučného tvarohu
- 250g mascarpone
- 500g odtučneného tvarohu
- 100g bielej čokolády
- 100g mrazených malín
- 50g kokosového cukru alebo iného sladidla
- 2 vajíčka
- čerstvé maliny na ozdobenie

Postup:
Ako prvé si rozmixujeme sušienky, ku ktorým pridáme roztopený kokosový olej a rukami premiesime. Do okrúhlej formy si dáme papier na pečenie a na dno rukami natlačíme zmes sušienok a kokosového tuku. Na 8 minút vložíme do vyhriatej rúry (160stupňov).

Na náplň si vymixujeme tvarohy s mascarpone, cukrom a dvoma vajíčkami. Kokosový cukor som si vopred hodila na sekundu do mixéru, aby v náplni nechrumkal. Polovicu náplne si odoberieme do druhej misky. Do misky číslo jedna pridáme roztopenú, jemne vychladnutú bielu čokoládu.

Do misky číslo dva budeme pridávať šťavu z malín- mrazené maliny si zohrejeme v mikrovlnke a cez jemné sitko ich pretlačíme tak, aby sme získali čo najviac šťavy. Tú pridáme do druhej misky a premiešame. Takto máme bielu a ružovú náplň. Ak by bola biela príliš hustá, prilejeme malinké množstvo mlieka.

Náplne postupne vrstvíme na predpečený, vychladnutý korpus. Do stredu formy si lyžicou dáme prvú farbu a jemne utrasieme. Do stredu dáme druhú farbu. Znova jemne utrasieme. Takýmto spôsobom vrstvíme, až kým sa nám obe náplne neminú. To nám vytvorí zebrový efekt.

Zebru pečieme 50-60minút na 160stupňoch, no ako vždy, treba to odsledovať. Necháme vychladnúť a ideálne cez noc aj odstáť v chladničke.

Pred servírovaním necháme chvíľku v izbovej teplote. Ozdobíme ovocím, prípadne polejeme sugar-free sirupom.
Prajem dobrú chuť a vidíme sa znova nabudúce.

Rozkrájala som na 12 kusov, z toho jeden má:
286 kcal
18.1g tuku
18.7g sacharidov
10.3g bielkovín
