Skip to main content
Recepty

Kuracie Krídelká z Buffalo Pripravené v Teplovzdušnej Fritéze

Kuracie Krídelká z Buffalo Pripravené v Teplovzdušnej Fritéze
Andrej Preťo
Spisovateľ a Expert15 dní Ago
Zobraziť profil Andrej Preťo

Je víkend a vy chcete výživnú pochúťku, ktorá neublíži vašim cieľom ani bankovému účtu. Tieto domáce kuracie krídla sú dokonalým riešením.

Tipy pre vaše kuracie krídelká

  • Krídla polejte s pikantnou omáčkou (Buffalo hotsouce) a vložte ich späť do fritézy.
  • Ak chcete, aby boli krídelka chrumkavé, uistite sa, že ich nemáte vo fritéze príliš veľa.
  • Buďte štedrí s korením - hoci pikantná Buffalo omáčka má neuveriteľnú chuť, korenie to môže ešte zlepšiť.

Recept na kuracie krídelká

Čas na prípravu

5 minút

Čas varenia

20 minút

Pasívny čas

20 minút

Ingrediencie

  • 500 g kuracích krídel (približne 12)
  • Olej v spreji
  • ½ polievkovej lyžice kypriaceho prášku
  • 1 čajová lyžička mletej cibule
  • 1 čajová lyžička mletého cesnaku
  • 1 čajová lyžička soli
  • 1,5 polievkovej lyžice oleja (na omáčku)
  • 2 polievkové lyžice medu (na omáčku)
  • 2 polievkové lyžice na pikantnú omáčkú

Inštrukcie

  1. Pripravte si kuracie krídla tak, že ich jemne prejdite kuchynskou rolkou a potom ich nakrájate tak, aby boli rozdelené na hornú a dolnú polovicu.
  2. Potom pridajte pripravené krídelka do veľkej misy a postriekajte nízkokalorickým sprejom na varenie. Pridajte kypriaci prášok, mletú cibuľu, mletý cesnak a soľ. Dobre premiešajte tak, aby boli krídelka rovnomerne pokryté.
  3. Dajte kuracie krídelká do fritézy (pokiaľ ich chcete viac chrumkavé, rozdeľte ich na dve dávky).
  4. Smažte na vzduchu pri 200 °C 8 minút, potom otočte každé krídelko a smažte ďalších 8 minút. Vďaka tomu sú krídla super chrumkavé, najmä vďaka kypriacemu prášku.
  5. Medzitým si pripravte omáčku zmiešaním oleja, medu a Buffalo omáčky do malej misky.
  6. Po uvarení preložíme krídla do veľkej misy a zalejeme omáčkou a dobre rozmiešame.

Môžete podávať so zemiakmi, hranolkami alebo ryžou.

Nutričné informácie na porciu:

Kalórií 243
Celkový tuk 16 gramov
Celkové sacharidy 7 g
Bielkovina 20 g

 

Andrej Preťo
Spisovateľ a Expert
Zobraziť profil Andrej Preťo
Andrej sa od svojich 13 rokov venuje aktívnemu, skoro poloprofesionálnemu, športovaniu v oblasti kulturistiky. V minulosti sa zúčastnil jednej celoslovenskej kulturistickej súťaže (MS SR Juniorov v Hnušti 2015), kde obsadil 3. miesto. Počas poslednej prípravy na ďalšiu súťaž v roku 2016 sa Andrej zranil a neskôr v dôsledku tohto zrania absolvoval operáciu ramena. Podľa jeho slov mu aj táto skúsenosť priniesla niečo do života, pretože ako sám hovorí, dnes už musí cvičiť opatrnejšie a výrazne viac sa sústrediť na správnu techniku cvičenia. Vyštudoval vysokú školu Bezpečnostného inžinierstva v Žiline a aj keď jeho vysokoškolské vzdelanie nemá nič spoločné zo športom, jeho vášeň ku kulturistike ho neustále motivuje do sebavzdelávania sa ohľadom základných funkcií ľudského organizmu a anatómie ľudského tela, na úrovni medicínskych skrípt a bestsellerov na tému fitness, vyžíva a posilňovanie. Kulturistika, aktívny životný štýl, zdravá strava a doplnky výživy sú dnes už jeho neoddeliteľnou súčasťou. Aj keď Andrej nepracuje ako osobný tréner alebo špecialista na výživu, je u neho táto kapitola stále otvorená, tak isto ako aj súťaženie v kulturistike. Viac informácií o Andrejovi nájdete na jeho fan page: https://www.facebook.com/AndrejPretoClassicBodybuilder/
myprotein