
Na dnes som si pre vás pripravila vylepšenú verziu mliečnej ryže, ktorá chutí ešte lepšie, ako tá kupovaná. Na jednu porciu poteší 27g bielkovín. Horúce jablká príjemne zahrejú a vôňa škorice sa perfektne hodí k jesennému počasiu. Najlepšie chutí čerstvá a teplá, ale perfektne poslúži aj ako rýchle raňajky, ak si ju pripravíme deň vopred a na noc vložíme do chladničky.

Potrebujeme:
55g (surovej) guľatozrnnej ryže
polovica jablka
cejlónska škorica
vanilkový cukor (môžme vynechať)

Postup
Uvaríme ryžu podľa návodu. Medzitým, ako sa nám pomaly varí ryža, si v miske zamiešame proteín s vodou. Vodu pridávame postupne, konzistencia musí byť hustá a krémová, bez hrudiek.

Nakrájame si jablko, vložíme do hrnca, podlejeme trochou vody, posypeme škoricou a niekoľko minút dusíme do mäkka. Ak máme kyslé jablko, môžme pridať trochu cukru, alebo sladidla.

Zamiešaný proteín pridáme do uvarenej a jemne vychladenej ryže a poriadne premiešame. Vložíme do misky, ozdobíme horúcimi jablkami a podávame.

Kalórie: 359kcal Tuky: 2,5g Sacharidy: 56,4g Bielkoviny: 27,4g
Mliečna ryža nesmie chýbať vo vašom repertoári jesenných receptov na spríjemnenie si chladných rán, alebo dlhých večerov. Príprava nezaberie veľa času a výsledok je fantastický – pripomína tú klasickú kašu z detstva. Avšak obsah bielkovín a absencia cukru poteší určite viac, ako by vám ju pripravila mama. Ak si ju ešte aj pekne naservírujete, pôžitok bude zaručený!
