Ahojte! Poznáte ovsenú kašu? Myslela som si. A poznáte pšenovú kašu? Je to skvelá alternatíva, ak vás už ovsená kaša tak trochu nudí. Pšeno je bezlepkové, a okrem iného má aj vysoký obsah železa, či vlákniny. Táto kaša má vyvážený pomer tukov, sacharidov a bielkovín a vďaka tomu vás udrží dlho bez pocitu hladu.
Možno vás odradí trošku dlhšia príprava, no pšenová kaša rozhodne stojí za vyskúšanie. Pečenú mám ešte radšej, pretože na povrchu je pšeno chrumkavé.
Potrebujeme:
- 70g pšena
- 50g Myprotein Impact Whey v akejkoľvek čokoládovej príchuti
- 100g ovocia (časť si necháme na ozdobu)
- 20g kvalitnej horkej čokolády
- štipka soli
- akékoľvek Myprotein orechové maslo (na ozdobu)
Postup:
Pšeno si 2-3x poriadne prepláchneme horúcou vodou, aby sme ho zbavili prípadnej horkej chuti. V šejkri si rozmiešame čokoládový proteín s vodou (asi 250ml), môžeme pridať aj kakao navyše. Pšeno, ktoré máme v dostatočne veľkom hrnci, zalejeme proteínom, pridáme štipku soli a za stáleho miešania privedieme k varu. Na miernom stupni varíme, kým pšeno nie je mäkké. Bude nám to trvať asi 15 minút. Medzitým si na dno zapekacej misky poukladáme ovocie a čokoládu. Ja som použila černice, keďže je ich sezóna, ale pokojne použite, čo máte doma. Napríklad banán, ktorý sa skvelo hodí k čokoládovej chuti.
Ovocie pokryjeme uvarenou kašou a dáme zapiecť do rúry vyhriatej na približne 160 stupňov. Pečieme asi 25-30minút, alebo kým povrch kaše nie je upečený do chrumkava.
Necháme trochu vychladnúť, pretože ovocie na spodku je vriace a môžeme podávať. S foodstylingom si starosti nerobte, toto je totižto jedno z jedál, ktoré nie sú predurčené k tomu, aby vyzerali dobre. Kašu som ako zvyčajne ozdobila ovocím a mandľovým maslom, ktoré sa taktiež skvelo hodí k čokoládovej chuti. Tak čo? Lepšie ako ovsená kaša? :)
Jedna porcia vás vyjde na:
398 kcal
16g tuku
38g sacharidov
28g bielkovín
a ako bonus 8g vlákniny k tomu