Proteínové cestoviny | Kuracie mäso na paradajkách

No čo, kto je prejedený vianočných koláčikov a potrebuje sa dostať späť do režimu? A možno sa niektorí z vás rozhodli, že od januára so sebou začnú niečo robiť. Tak či onak, môžete to skúsiť s týmto receptom. Niekedy je fajn dať si pauzu od kuracieho s ryžou a vyskúšať aj niečo nové.
Potrebujeme:
120g cestovín - Myprotein high protein pasta - 1 kuracie stehno
- konzervu paradajok (400g)
- čerstvú/sušenú bazalku
- čierne mleté korenie
- 20g parmezánu
- olivový olej
- 1-2 strúčiky cesnaku
- pol lyžičky soli
- pol lyžičky hnedého cukru
- pol lyžičky mletej sladkej papriky
- trochu sušeného cesnaku

Postup:
Ako prvé si umyjeme kuracie stehno, odrežeme prípadný tuk, posypeme koreninami (soľ, mletá paprika, sušený cesnak a cukor). Mäso necháme odstáť v tejto "marináde" aspoň hodinu, v ideálnom prípade cez noc v chladničke.
Medzitým si pripravíme omáčku. Na troche oleja (v mojom prípade 2g) si krátko osmažíme cesnak a pridáme konzervu paradajok. Podľa chuti dochutíme soľou, čiernym korením a bazalkou. Omáčku za občasného miešania necháme bublať, kým sa nezredukuje.
Mäsko si potrieme trochou olivového oleja (v mojom prípade opäť 2g) a pečieme pri 160 stupňoch približne hodinu.

Z upečeného stehna dáme dole kožu (nevyhadzujeme ju, neskôr ju ešte môžme použiť) a s pomocou vidličky si mäsko potrháme. Pridáme do omáčky a premiešame.
Cestoviny uvaríme podľa návodu v osolenej vode, pridáme k omáčke s mäsom a všetko opäť premiešame.
Na tanieri posypeme parmezánom (prípadne aj dochrumkava upečenou kožou) a môžeme podávať. Dobrú chuť!

Makroživiny na porciu:
kalórie: 541kcal
tuky: 16g
sacharidy: 27g
bielkoviny: 70g
