Raw | Vegánske | Ďatlové Guličky | Bez lepku | Bez Cukru

Ahojte, na dnes tu máme tento jednoduchý receptík na guľky zo samých dobrých a zdravých vecí. Spojila som dokopy niekoľko potravín, ktoré sa považujú za „superfoods“- goji, mandle, chia, surové kakaové bôby a kakao. Príprava vám opäť zaberie minimum času, keďže tentokrát nejdeme nič piecť. Trochu času si musíme vyhradiť jedine na namočenie ďatlí a goji. Pre mňa je to ideálny snack ak nie som hladná, ale „niečo by som si dala..“, alebo ak (ako vždy) nestíham a potrebujem si rýchlo niečo zahryznúť. Najlepšie na takýchto zdravých guľkách je to, že si ich môžete prispôsobiť podľa toho, čo máte práve doma, alebo čo máte radi.
Potrebujeme:
- 70g ďatlí
- 10g goji
- 20g mandlí
8g chia semienok od Myprotein - 25g pohánkových vločiek
5g organických raw kakaových kúskov od Myprotein - 10g kakaa (na obalenie)

Postup:
Postup je naozaj jednoduchý. Ďatle spolu s goji si zalejeme horúcou vodou a necháme aspoň pol hodinu odstáť.

Po pol hodine zlejeme a posťahujeme dole šupky z ďatlí, ktoré sa nám samovoľne uvolnili. Zle sa mixujú. Zmes poriadne rozmixujeme. Nemal by to byť problém, keďže všetko je krásne mäkké. V tomto bode to bude vďaka goji vyzerať ako domáci kečup.


Premiestnime to do misky, kam ďalej pridáme podrvené mandle, chia semienka, pohánkové vločky a kakaové kúsky. Všetko spolu premiešame a v prípade potreby, ak je zmes príliš lepkavá, ešte prisypeme vločky.

No a nakoniec vytvarujeme guľky, ktoré potom ešte obalíme v kakau. V tomto bode budú najfotogenickejšie. Skladujeme v uzatvorenej nádobe v chladničke, kde nám takto vydržia asi týždeň. Tak teda dobrú chuť!

Zo zmesi som vyrobila 8 guliek, z toho jedna má:
68 kcal
2.1g tuku
10.1g sacharidov
1.7g bielkovín


Súvisiace príspevky

Sú sacharidy skutočným nepriateľom? | Typy sacharidov a ich význam v strave

Všetko čo potrebujete vedieť na to, aby ste pochopili rastlinné bielkoviny
