Super husté a krémové... to je to pravé, čo občas každý z nás potrebuje!
Tento lahodný nápoj doslova prekypuje čokoládovou chuťou a množstvom bielkovín.
Trik, ako udržať dokonalú konzistenciu, je najskôr premiešať proteín a mlieko, potom jemne a postupne zohrieva a popritom miešať. Ak máte radi horúcu čokoládu hustú, pridajte do zmesi ešte trochu kukuričnej múky.
Potrebné vybavenie
Shaker
Hrniec
Metlička
Strúhadlo
Hrnček
Recept na proteínovú horúcu čokoládu
Čas na prípravu
2 minúty
Čas varenia
5 minút
Pasívny čas
0 minút
Prísady
1 odmerka Impact Whey Protein (čokoláda)
250 ml mlieka
1 polievková lyžica kakaového prášku
½ lyžičky kukuričnej múky
½ lyžičky pomarančovej kôry (nastrúhanej)
1 štipka soli
Na servírovanie: ľahká šľahačka
Postup
Najprv pridajte srvátkový proteín a mlieko do šejkra a pretrepte do hladka tak, aby neostali hrudky.
Proteínový kokteil nalejeme do hrnca, potom pridáme kakaový prášok a kukuričnú múku a vyšľaháme. Potom pridajte pomarančovú kôru a štipku soli a znova vyšľahajte.
Začnite panvicu zohrievať veľmi jemne na nízkej a strednej teplote a počas varenia neustále šľahajte horúcu čokoládu. Dávajte pozor, aby ste hrniec neprehriali, pretože zmes sa môže veľmi ľahko spáliť a stať sa hrudkovitou. Zahrievajte asi 3-4 minúty, kým zmes nezhustne.
Ihneď podávajte a ozdobte šľahačkou
Nutričné informácie na porciu:
Kalórie | 193 |
Tuk | 6g |
Sacharidy | 10 g |
Bielkoviny | 23 gramov |