
Ahojte, som veľmi rada, že vám sem môžem napísať recept na jedno z mojich obľúbených, (nielen) raňajkových jedál. Ide o sladkú omeletu. Ľudia, ktorí obľubujú slané raňajky, často zvyknú raňajkovať vajcia. A zase tí, ktorí ľúbia skôr sladké, volia ovsenú kašu. No skúšali ste už niekedy sladkú omeletu? Je to výborný variant a obmena bežných raňajok. Moja omeleta sa väčšinou pohybuje okolo 300kcal, čím ju zaraďujem medzi tie nízkokalorickejšie jedlá. Príprava je nenáročná, obsahuje iba pár základných ingrediencií, ktoré mám vždy doma a aj vďaka MySyrupu vždy dokonale uspokojí moje chute na sladké.
Potrebujeme:
2 celé vajcia
1 vaječné bielko
menší, zrelý banán (80g)
trošku sušeného kokosu, podľa chuti (3g)
trochu škorice, podľa chuti
približne 120g drobného ovocia, čerstvé alebo mrazené
MySyrup na dosladenie

(Suroviny a ich množstvo sú orientačné. Vždy ich prispôsobujem tomu, ako veľmi som hladná a koľko kalórii mám k dispozícií)
Postup:
Postup je naozaj jednoduchý. Vidličkou si roztlačíme v plytkej miske banán na kašu, prisypeme trochu škorice a podľa chuti trochu kokosu.


Do toho rozklepneme vajíčka. Dnes som výnimočne pridala navyše aj jedno bielko, aby bola omeleta objemnejšia.Vidličkou poriadne premiešame do peny, aby sa prepojili vajíčka s banánom.


Medzitým si dáme na panvicu malé množstvo masla alebo kokosového oleja, rozohrejeme a na horúcu panvicu vylejeme zmes.

Ihneď na to nahádžeme drobné ovocie, prikryjeme pokrievkou a necháme na miernom stupni smažiť asi 12 minút. Čím menšiu panvicu použijeme, tým bude “cesto” hrubšie a tak smaženie bude aj dlhšie trvať. Jednoducho však vieme zistiť, či je omeleta už hotová. Ak sa v strede “cesto” už netrasie, môžme odokryť, vypnúť a podávať. Omeletku premiestnime na tanier, na vrch nahádžeme ešte čerstvé ovocie a dosladím MySyrupom.

Výborne chutí aj s jogurtom a pre tých, ktorí nešetria tuky, tak aj s orechovým maslom. Jednoducho je to základný recept, ktorý si môžte doladiť podľa vašich kalórii, makier a hlavne chuti.

Veľmi dúfam, že sladkú omeletu vyskúšate a bude vám aj chutiť. Kalórie na túto konkrétnu mi vyšli na:
315 kcal
14g tuku
30g sacharidov
18g bielkovín

Súvisiace články
