Tento recept si zamilujete. Vyskúšajte, ako lahodne chutí syrové kurča s paradajkovo-bazalkovou omáčkou!
Predstavujeme vám ďalší jednoduchý recept, ktorý vám poskytne dostatok kvalitných živín. Recept vymyslel Niall Kirkland, náš obľúbený fitness kuchár. Na dochutenie využíva hlavne paradajkový pretlak a bazalku. Milovníci syra určite ocenia rozpustenú mozzarellu a cheddar.
Recept sa hodí ideálne na obed alebo večeru. Takto upečené kurča vydrží ešte niekoľko dní, preto sa nebojte zopár porcií odložiť na neskôr. Ako prílohu odporúčame uvariť basmati ryžu alebo pripraviť šalát z obľúbených druhov zeleniny. Svojmu telu tak poskytnete veľa zdravých živín.
Z receptu vyjdú 4 porcieIngrediencie
- 1 PL 100% kokosového oleja
- 500g kuracích stehien bez kože
- Soľ a korenie na dochutenie
- 1 ČL drvených chili papričiek
- 1 jemne nakrájaná cibuľka
- 3 roztlačené struky cesnaku
- 1 červená chili paprička (jemne nakrájaná)
- 400g paradajkového pretlaku
- 1 PL oregana
- 1 PL octu z červeného vína
- Hrsť čerstvej bazalky
- 300ml kuracieho vývaru
- 100g nízkotučnej mozzarelly (strúhanej)
- 100g nízkotučného cheddaru (strúhaného)
- Basmati ryža
- Šalát z obľúbenej zeleniny
Postup
- Predhrejte rúru na 180°C.
- Na panvici nechajte na miernom ohni roztopiť kokosový olej. Po roztopení oleja na panvicu položte kuracie stehná. Pridajte koreniny a kúsky chili. Kurča opečte dochrumkava a následne ho otočte a opečte aj z druhej strany. Panvicu nechajte na ohni, a mäso odložte.
- Na panvicu pridajte cibuľu a opečte ju na miernom ohni dozlatista. Následne pridajte cesnak a opekajte ho približne 1-2 minúty.
- Do zmesi cibule s cesnakom pridajte paradajkový pretlak, dobre ho zamiešajte a priveďte k bodu varu. Potom pridajte oregano, ocot z červeného vína a bazalku. Zmes opäť dobre premiešajte a poduste približne 10 minút.
- Do tejto omáčky následne pridajte kuracie stehná. Tie ozdobte mozzarellou a cheddarom. Znova nechajte dusiť aspoň 20-25 minút.
- Kurča podávajte s varenou basmati ryžou a zeleninovým šalátom podľa chuti. Odporúčame hlavne zelené druhy.
Syrové kurča s paradajkovo-bazalkovou omáčkou | Vynikajúci recept na obed
Nutričné hodnoty
Na jednu porciu
Energia | 414kcal | 232 kalórií z tuku |
% Odporúčanej dennej dávky * | ||
Tuky | 25,8g | 40% |
Sacharidy | 9g | 3% |
Bielkoviny | 38,9g | 78% |
* Prepočet percent odporúčaného príjmu je založený na diéte s denným príjmom 2000 kalórií
Naše články slúžia výhradne na informačné a vzdelávacie účely a nemali by sa považovať za lekársku pomoc. Ak máte obavy alebo pochybnosti ohľadom akýchkoľvek záležitostí, skôr než začnete užívať výživové doplnky, poraďte sa so zdravotníckym pracovníkom. Taktiež konzultujte akúkoľvek významnú zmenu v stravovaní.
Lauren vyštudovala anglickú literatúru a pochádza z južného Anglicka. Miluje plávanie a posledné roky sa rada venuje silovému tréningu. Taktiež sa chce neustále zdokonaľovať v joge.
Cez víkendy zvyčajne varí alebo chodí na brunch a rada skúša nové recepty s jej spolubývajúcimi – snaží sa zamieňať bežné študentské jedlá, akými sú napríklad cestoviny. Udržiava si zdravú rovnováhu medzi chodením do posilňovne a na párty.
Viac sa o Lauren dozviete na tomto odkaze.