Ahojte! Dnes tu máme opäť recept na tvarohový koláč. Tentokrát však super krémový. Ako to už u mňa býva, mám rada rýchle koláče. Ak sú navyše ešte aj jednoduché, t.j. nepotrebujem na pečenie príliš veľa surovín, o to lepšie. Nerada totiž trávim v kuchyni veľa času. Všetko musí byť rýchle. Či už pečenie koláčov, alebo príprava krabičiek.
Tento zákusok by som nezaradila k tým úplne diétnym, keďže na krém som okrem odtučneného tvarohu použila aj šľahačku, ale verte mi, tá chuť stojí za to. A okrem toho, jeden kúsok nemá ani 150kcal, čo nie je vôbec také zlé.
Potrebujeme:
cesto:- 2 vajcia
- 1 trstinový cukor s bio vanilkou
- 50g Myprotein kokosového cukru
- 50g špaldovej celozrnnej múky
- 15g Myprotein kokosovej múky
- polovica prášku do pečiva
- 250g odtučneného tvarohu
- 165ml smotany na šlahanie
- holandské kakao na posypanie
- menší plech na pečenie (30x20cm)
Postup:
Robila som dve verzie tohto koláčika- z krémového a hrudkového tvarohu. Krémový tvaroh vyzerá vo finálnom výsledku lepšie, hrudkový tvaroh nám zaberie pár minút navyše, koláčik nemá také pekné tvary, ale je o niečo šťavnatejší.
Postup na cesto je však rovnaký - vajcia si vymiešame s kokosovým cukrom a vanilkovým cukrom do peny. V druhej miske si zmiešame suché suroviny- špaldovú múku, kokosovú múku a prášok do pečiva. Suché suroviny prisypeme k vyšľahaným vajíčkam a poriadne premiešame. Malo by nám vzniknúť polo-tekuté cesto. To vylejeme do menšieho plechu vystlaného papierom na pečenie. Vložíme do rúry vyhriatej na 180stupňov a pečieme asi 12 minút, kým povrch cesta nie je do zlatista. Môžme skontrolovať špajdľou.
Ak máme krémový tvaroh, ten si vymiešame spolu s cukrom a necháme v chladničke chvíľu odstáť, aby sa cukor úplne rozpustil. Zvlášť si vyšľaháme polovicu (165ml) smotany a vzniknutú šľahačku jemne zamiešame do tvarohu.
Výsledným krémom potrieme vychladnutý koláč a dáme odležať do chladničky. Nakoniec posypeme jemnou vrstvou kakaa.
Ak chceme použiť hrudkovitý tvaroh, takisto si ho zmiešame s cukrom. Zmesou potrieme upečené cesto a dáme ešte na 10 minút zapiecť. Vychladnutý koláč nakoniec potrieme vyšľahanou šľahačkou a posypeme jemnou vrstvou kakaa. Takisto podávame chladené.
Rozkrájala som na 12 kúskov, z toho jeden má:
123 kcal
5.8g tuku
12.9g sacharidov
4.8g tuku