Najväčší problém mi vždy robí opísať nejaký konkrétny recept. Veľmi ťažko sa opisuje tá neskutočná a intenzívna vôňa kakaa, ktorá bola po celom dome počas pečenia týchto cookies. Ešte ťažšie je opísať ten moment, keď sa vám ešte teplá sušienka, na povrchu chrumkavá, v strede mäkučká, s roztopenou čokoládou rozpadne v ústach a rozvinie sa kakaová chuť v spojení s mandľovým maslom. Ozaj, toto cesto bolo tak neskutočne chutné, že mi robilo dosť vážny problém nezjesť polku ešte pred upečením. Predpokladám, že všetky suroviny by ste mohli mať doma, príprava a pečenie nezaberie veľa času, takže poďme sa do toho hneď pustiť.
Potrebujeme:
- 100g Myprotein ovsených vločiek
- 25g kakaa holandského typu
- 7g prášku do pečiva
- 90g Myprotein mandľového masla (smooth)
- 60g Myprotein kokosového cukru
- 80g jablkovej výživy bez pridaného cukru
- 60g horkej čokolády
- 2 lyžice rastlinného mlieka
- pol lyžičky vanilkového extraktu
- štipka soli
Postup:
Rozmixujeme si ovsené vločky na múku a premiestnime do misky, do ktorej ďalej pridáme kakao, štipku soli a polovicu prášku do pečiva.
V druhej miske si vymiešame mandľové maslo s cukrom a do tejto zmesi pridáme jablkové pyré a dve polievkové lyžice mlieka. Všetko spolu vymiešame do hladkej hmoty.
Do mokrej zmesi vsypeme suchú a vymiešame lepivé cesto, pridáme nasekanú čokoládu a vložíme aspoň na hodinu do chladničky, prípadne na pol hodinu do mrazničky.
Z cesta tvarujeme približne 30-32g guľky. Ak sme neujedali cesto, malo by ich vyjsť 14. Poukladáme ich na plech s vystlaný papierom na pečenie, jemne ich stlačíme na plocho a dáme piecť do vyhriatej rúry na 170stupňov.
Pečieme 15-16minút, ak chceme sušienky v strede trošku mäkšie. Ak máte radi chrumkavejšie, pridáme ešte 3 minútky.
Kalórie na jednu sušienku: 120kcal
tuk: 6,1g
sacharidy: 11,4g
bielkoviny: 3,5g
Vynikajúce sušienky, alebo cookies vo vegánskej verzii s mandľovým maslom a s kúskami čokolády. Znie to lákavo a chutí ešte lepšie. Tieto sušienky vám zaručene rozvoňajú kuchyňu vďaka svojim aromatickým ingredienciám, ktoré zabezpečujú ich originálnu mäkkosť a zároveň chrumkavosť.