
Musím sa priznať, že toto bol taký pokus. Pokus, ktorý nakoniec vyšiel a chlebík sa zjedol za pár hodín (sám, ehm). Nakoniec, vlastne ani nebolo čo pokaziť. Na jeho prípravu potrebujeme iba 5 hlavných ingrediencií, príprava zaberie minimum času, iba si musíme počkať, kým vychladne. Počas pečenia navyše krásne karamelovo vonia. Koláčik je šťavnatý a sladký, oživený čokoládovou polevou s veselými vajíčkami, absolútne vhodný pre šibačov, ktorí si strážia kalorický príjem.
Potrebujeme:
3 väčšie vajíčka
balenie trstinového cukru s prírodnou vanilkou (8g)
1 a pol banánu (170g)
85g špaldovej celozrnnej hladkej múky
pol balenia prášku do pečiva
400g hrudkovitého tvarohu
65g čerstvých čučoriedok alebo iného ovocia
Na polevu:
100g horkej čokolády
55g čokoládových minivajíčok

Postup:
Ako prvé si vyšľaháme 3 celé vajíčka s kokosovým a vanilkovým cukrom do peny.

Do zmesi pridáme roztlačený banán, špaldovú múku zmiešanú s práškom do pečiva a opäť poriadne premiešame.

Nakoniec pridáme tvaroh. Cesto vylejeme do podlhovastej formy, ktorú si vopred vymažeme maslom a vysypeme múkou, prípadne použijeme papier na pečenie.

Posypeme čučoriedkami, ktoré jemne zatlačíme dovnútra cesta (ak nemáme čučoriedky, môžeme napríklad použiť sušené hrozienka) a vložíme do vopred vyhriatej rúry na 170stupňov. Koláčik pečieme približne 50 minút, ku koncu ho kontrolujeme. Či je upečený, si môžeme skontrolovať špajdľou, ktorú pichneme do stredu- ak na na nej ostane nalepené cesto, znížime teplotu a koláčiku ešte doprajeme pár minút.

Po upečení necháme poriadne vychladnúť. Polevu si pripravíme roztopením čokolády s kokosovým olejom nad vodným kúpeľom. Zmesou polejeme chlebík a na vrch poukladáme čokoládové vajíčka. Tvarohový chlebík som rozkrájala na 20 približne rovnakých kusov.


Kalórie na jednu porciu: 120kcal
tuk: 3,8g
sacharidy: 12,54g
bielkoviny: 5,6g
Veľkonočné pečenie je každoročná tradícia a ja vám prezradím, že sa dá piecť aj netradične, zdravšie. Stačí vymeniť pár ingrediencií a takýto výborný tvarohovo-banánový chlebík s čokoládovou polevou je na svete. Nezaťaží žalúdok, vonia krásne a ešte lepšie chutí! Navyše sa dá krásne ozdobiť, takže ho môžete kľudne ponúknuť aj vašim šibačom.
