Andrej Preťo
Spisovateľ a Expert2 rokov Ago
Zahrejte sa s horúcou čokoládou počas zimných večerov.
Nikto nie je tak starý, aby si nemohol na plno vychutnať chuť delikátnej horúcej čokolády. To je proste fakt! Dokonca ani vaša diéta vás v tomto nemôže zastaviť! Práve vďaka nášmu vysokoproteínovému receptu sa môžete kedykoľvek vrátiť do svojho detstva.
A čo je na tom najlepšie je, že táto čokoláda ešte lepšie chutí v kruhu svojich blízkych a rodiny práve počas Vianoc. Tak na čo ešte čakať, pripravte si vaše vianočné hrnčeky a ideme na to!
1. Klasická proteínová horúca čokoláda
Ingrediencie:
- 500ml mlieka (naše odporúčanie je: Mandľové mlieko)
- 25g z Impact Whey Protein, príchuť: White Chocolate (môže byť samozrejme aj iná, ale s jahodovou príchuťou to asi nebude ono)
- 10g kakaového prášku
- 1 lyžička cukru
Postup:
- Najprv zmiešajte všetky ingrediencie tak, aby ste dostali jemnú zmes.
- Následne nalejte zmes na panvicu alebo do hrnca a ohrejte na 5-10 minút. Buďte opatrný aby sa vám zmes nepripiekla - je potrebné zmes počas ohrievania miešať.
- Následne nalejte ohriatu zmes do hrnčekov, ozdobte podľa vlastnej voľby a môžete pohostiť blízkych alebo aj seba-samého
Nutričné hodnoty na dávku
Kalórie | BIelkoviny | Cukry | Tuk |
134 | 12g | 5g | 7g |
Cukríková proteínová čokoláda
Ingrediencie:
- 200ml mlieka (naše odporúčanie je: Mandľové mlieko)
- 25g z Impact Whey Protein, príchuť: White Chocolate
- 8g Bielej Proteínelly
- 1 vianočné lízatko
- 30g šľahačky (ideálne nízko tučnej)
Postup:
- Najprv zmiešajte všetky ingrediencie tak, aby ste dostali jemnú zmes.
- Nalejte do pohára, ozdobte šľahačkou podľa vlastného gusta a ak sa vám podarí zohnať vianočné lízatko buď ho podrvte alebo len zapichnite do čokolády
- Môžete podávať okamžite
Nutričné hodnoty na dávku
Kalórie | BIelkoviny | Cukry | Tuk |
350 | 30g | 26g | 13g |
Andrej Preťo
Spisovateľ a Expert
Andrej sa od svojich 13 rokov venuje aktívnemu, skoro poloprofesionálnemu, športovaniu v oblasti kulturistiky. V minulosti sa zúčastnil jednej celoslovenskej kulturistickej súťaže (MS SR Juniorov v Hnušti 2015), kde obsadil 3. miesto. Počas poslednej prípravy na ďalšiu súťaž v roku 2016 sa Andrej zranil a neskôr v dôsledku tohto zrania absolvoval operáciu ramena. Podľa jeho slov mu aj táto skúsenosť priniesla niečo do života, pretože ako sám hovorí, dnes už musí cvičiť opatrnejšie a výrazne viac sa sústrediť na správnu techniku cvičenia.
Vyštudoval vysokú školu Bezpečnostného inžinierstva v Žiline a aj keď jeho vysokoškolské vzdelanie nemá nič spoločné zo športom, jeho vášeň ku kulturistike ho neustále motivuje do sebavzdelávania sa ohľadom základných funkcií ľudského organizmu a anatómie ľudského tela, na úrovni medicínskych skrípt a bestsellerov na tému fitness, vyžíva a posilňovanie.
Kulturistika, aktívny životný štýl, zdravá strava a doplnky výživy sú dnes už jeho neoddeliteľnou súčasťou. Aj keď Andrej nepracuje ako osobný tréner alebo špecialista na výživu, je u neho táto kapitola stále otvorená, tak isto ako aj súťaženie v kulturistike.
Viac informácií o Andrejovi nájdete na jeho fan page: https://www.facebook.com/AndrejPretoClassicBodybuilder/