Zdravé domáce bounty rezy | Nepečené kokosové tyčinky

Kokos a čokoláda je veľmi lákavé spojenie chutí. Tieto tyčinky mi veľmi pripomínajú bounty, no ich zloženie je zdravšie. Základ tvoria 3 suroviny a pre vegánsku verziu môžete med nahradiť napríklad Myprotein sirupom z agáve. Čokoládová vrstva je posypaná surovými kakaovými bôbmi, ktoré okrem toho, že príjemné chrumkajú, majú aj ďalšie pozitíva. Sú zdrojom vlákniny, minerálov a vitamínov.

Potrebujeme:
- 165g kokosového krému (tuhej časti)
- 100g mletého kokosu
- 80g medu
- 100g kvalitnej horkej čokolády
10g kokosového oleja od Myprotein Organické raw kakaové kúsky od Myprotein na posypanie

Postup:
Zmiešame tuhú časť kokosového krému (ktorá sa nám oddelí, ak konzervu skladujeme v chlade), mletý kokos, med a poriadne miešame, kým nám nevznikne tuhá, kompaktná hmota, ktorú si natlačíme do menšieho plechu (odporúčam použiť papier na pečenie).

Vo vodnom kúpeli si rozpustíme čokoládu s kokosovým olejom, vďaka ktorému sa čokoládová vrstva nebude pri krájaní lámať. Čokoládu nalejeme a rovnomerne rozotrieme na kokosovú časť, posypeme organickými raw kakaovými kúskami a dáme na hodinku schladiť do chladničky. Ako obvykle, skonzumujeme čo najskôr, no v chladničke vydržia niekoľko dní. Skladujeme v uzavretej nádobe.


Rozkrájala som na 12 kusov, z toho jeden má:162kcal13,4g tuku10,4g sacharidov1,9g bielkovín
