Kokos a čokoláda je veľmi lákavé spojenie chutí. Tieto tyčinky mi veľmi pripomínajú bounty, no ich zloženie je zdravšie. Základ tvoria 3 suroviny a pre vegánsku verziu môžete med nahradiť napríklad Myprotein sirupom z agáve. Čokoládová vrstva je posypaná surovými kakaovými bôbmi, ktoré okrem toho, že príjemné chrumkajú, majú aj ďalšie pozitíva. Sú zdrojom vlákniny, minerálov a vitamínov.
Potrebujeme:
Na základ:- 165g kokosového krému (tuhej časti)
- 100g mletého kokosu
- 80g medu
- 100g kvalitnej horkej čokolády
- 10g kokosového oleja od Myprotein
- Organické raw kakaové kúsky od Myprotein na posypanie
Postup:
Zmiešame tuhú časť kokosového krému (ktorá sa nám oddelí, ak konzervu skladujeme v chlade), mletý kokos, med a poriadne miešame, kým nám nevznikne tuhá, kompaktná hmota, ktorú si natlačíme do menšieho plechu (odporúčam použiť papier na pečenie).
Vo vodnom kúpeli si rozpustíme čokoládu s kokosovým olejom, vďaka ktorému sa čokoládová vrstva nebude pri krájaní lámať. Čokoládu nalejeme a rovnomerne rozotrieme na kokosovú časť, posypeme organickými raw kakaovými kúskami a dáme na hodinku schladiť do chladničky. Ako obvykle, skonzumujeme čo najskôr, no v chladničke vydržia niekoľko dní. Skladujeme v uzavretej nádobe.
Rozkrájala som na 12 kusov, z toho jeden má:162kcal13,4g tuku10,4g sacharidov1,9g bielkovín
Premýšľate už nad vianočnými pochúťkami? Môžu to byť napríklad nepečené zdravé bounty rezy. Tieto raw kokosové tyčinky si zamilujete ihneď, ako si ich pripravíte. Sú totiž jednoduché na prípravu a výsledok je vynikajúci. Spojenie kokosu a čokolády je priam stvorené na dnešné popoludnie!