
Nedá sa poprieť, že cheesecake je jeden s najobľúbenejších dezertov, ktorý kombinuje sladké a slané chute a doprial tak špecifický, dalo by sa povedať priamo gurmánsky zážitok.
Čo je však lepšie ako bežný cheesecake? Taký, ktorý je nabitý 25 g bielkovín, ktoré vám pomôžu naplniť vaše makrá.
Či už ste profík alebo nováčik, príprava sa dá ľahko zvládnuť a vy tak môžete ohúriť svojich priateľov alebo rodinu s týmto perfektným dezertom.
Potrebné vybavenie
Aspoň 25cm forma na tortu
Mixér
Nožík na tortu
Proteínová odmerka
Lyžica

Recept na proteínový tvarohový koláč
Počet porcií
4
Čas na prípravu
20 minút
Čas varenia
0 minút
Pasívny čas
1 hodina
Prísady
3 obyčajné sucháre, alebo hocijaké suché keksy
2 odmerky Impact Whey Protein - je úplne na vás, akú príchuť si vyberiete. Príchuťou proteínu môžete určiť ako bude chutiť vás cheesecake a na výber máte napríklad banán, čokoláda, vanilka, biela čokoláda alebo karamel.
1 polievková lyžica arašidového masla
2 lyžičky mlieka (podľa výberu)
3 lyžice gréckeho jogurt
1 balenie želatíny (rozpustenej v 30 ml mlieka)
250 g tvarohu
2 vaječné bielka
10 kvapiek Flavdrops (vanilka)
Inštrukcie
V miske rozdrvte sucháre alebo keksy čo najviac a premiešajte s odmerkou proteínu.
Do zmesi pridajte arašidové maslo a uistite sa, že ste ho dobre premiešali. Bude z toho celkom hustá zmes, ale nejak to budete musieť zvládnuť.
Pridajte mlieko a jednu polievkovú lyžicu gréckeho jogurtu a dobre premiešajte.
Túto zmes dajte do formy alebo misky. Rukami alebo zadnou stranou lyžice zatlačte zmes, kým nebude rovnomerne roznesená.
V miske zmiešajte tvaroh, grécky jogurt a srvátku a dobre premiešajte.
Želatínu dajte do hrnca. Pridajte mlieko spolu s kvapkou vriacej vody a za stáleho miešania jemne zahrievajte. Želatína by sa nemala dlho (menej ako minútu) rozpúšťať.
Vmiešajte tekutinu do prvej zmesi.
V samostatnej miske vyšľaháme bielok. Nadýchaný bielok vmiešame do zmesi.
Nalejte plnku na základňu a dajte do chladničky asi na hodinu.
Vyberte z chladničky a môžete konzumovať.
Nutričné informácie na porciu:
Kalórie | 180 |
Celkový tuk | 4g |
Celkové sacharidy | 10 g |
Bielkoviny | 25 g |
Často kladené otázky
Aký je najlepší jogurt na cheesecake?
Všetko závisí od toho, aký typ cheesecake chcete urobiť. Ak chcete pripraviť tvarohový koláč s nižším obsahom tuku a kalórií, potom je najlepšou voľbou grécky jogurt (napríklad milko). Možnosťou stále ostáva aj bežný jogurt.
Ako pridať viac bielkovín?
Ak sa vám zdá, že 25 g bielkovín je pre vás stále trochu málo, existuje niekoľko spôsobov, ako doplniť bielkoviny a to napríklad, že použijete prírodné arašidové maslo aj ako polevu a pridáte ďalších 4,2 g bielkovín. Alebo môžete vždy použiť našu proteínellu a získať 3,2 g navyše.
Koľko bielkovín je v našom tvarohovom koláči?
V tomto recepte obsahuje cheesecake 25 g bielkovín.
