Skip to main content
Uncategorised

Recept na Cheesecake / Nízko kalorický tvarohový koláč plný bielkovín

Recept na Cheesecake / Nízko kalorický tvarohový koláč plný bielkovín
Andrej Preťo
Spisovateľ a Expert3 mesiacov Ago
Zobraziť profil Andrej Preťo

Nedá sa poprieť, že cheesecake je jeden s najobľúbenejších dezertov, ktorý kombinuje sladké a slané chute a doprial tak špecifický, dalo by sa povedať priamo gurmánsky zážitok.

Čo je však lepšie ako bežný cheesecake? Taký, ktorý je nabitý 25 g bielkovín, ktoré vám pomôžu naplniť vaše makrá.

Či už ste profík alebo nováčik, príprava sa dá ľahko zvládnuť a vy tak môžete ohúriť svojich priateľov alebo rodinu s týmto perfektným dezertom.

Potrebné vybavenie

  • Aspoň 25cm forma na tortu
  • Mixér
  • Nožík na tortu
  • Proteínová odmerka
  • Lyžica
tvarohový koláč

Recept na proteínový tvarohový koláč

Počet porcií

4

Čas na prípravu

20 minút

Čas varenia

0 minút

Pasívny čas

1 hodina

Prísady

  • 3 obyčajné sucháre, alebo hocijaké suché keksy
  • 2 odmerky Impact Whey Protein - je úplne na vás, akú príchuť si vyberiete. Príchuťou proteínu môžete určiť ako bude chutiť vás cheesecake a na výber máte napríklad banán, čokoláda, vanilka, biela čokoláda alebo karamel.
  • 1 polievková lyžica arašidového masla
  • 2 lyžičky mlieka (podľa výberu)
  • 3 lyžice gréckeho jogurt
  • 1 balenie želatíny (rozpustenej v 30 ml mlieka)
  • 250 g tvarohu
  • 2 vaječné bielka
  • 10 kvapiek Flavdrops (vanilka)

Inštrukcie

  1. V miske rozdrvte sucháre alebo keksy čo najviac a premiešajte s odmerkou proteínu.
  2. Do zmesi pridajte arašidové maslo a uistite sa, že ste ho dobre premiešali. Bude z toho celkom hustá zmes, ale nejak to budete musieť zvládnuť.
  3. Pridajte mlieko a jednu polievkovú lyžicu gréckeho jogurtu a dobre premiešajte.
  4. Túto zmes dajte do formy alebo misky. Rukami alebo zadnou stranou lyžice zatlačte zmes, kým nebude rovnomerne roznesená.
  5. V miske zmiešajte tvaroh, grécky jogurt a srvátku a dobre premiešajte.
  6. Želatínu dajte do hrnca. Pridajte mlieko spolu s kvapkou vriacej vody a za stáleho miešania jemne zahrievajte. Želatína by sa nemala dlho (menej ako minútu) rozpúšťať.
  7. Vmiešajte tekutinu do prvej zmesi.
  8. V samostatnej miske vyšľaháme bielok. Nadýchaný bielok vmiešame do zmesi.
  9. Nalejte plnku na základňu a dajte do chladničky asi na hodinu.
  10. Vyberte z chladničky a môžete konzumovať.

Nutričné informácie na porciu:

Kalórie 180
Celkový tuk 4g
Celkové sacharidy 10 g
Bielkoviny 25 g

Často kladené otázky

Aký je najlepší jogurt na cheesecake?

Všetko závisí od toho, aký typ cheesecake chcete urobiť. Ak chcete pripraviť tvarohový koláč s nižším obsahom tuku a kalórií, potom je najlepšou voľbou grécky jogurt (napríklad milko). Možnosťou stále ostáva aj bežný jogurt.

Ako pridať viac bielkovín?

Ak sa vám zdá, že 25 g bielkovín je pre vás stále trochu málo, existuje niekoľko spôsobov, ako doplniť bielkoviny a to napríklad, že použijete prírodné arašidové maslo aj ako polevu a pridáte ďalších 4,2 g bielkovín. Alebo môžete vždy použiť našu proteínellu a získať 3,2 g navyše.

Koľko bielkovín je v našom tvarohovom koláči?

V tomto recepte obsahuje cheesecake 25 g bielkovín.

Andrej Preťo
Spisovateľ a Expert
Zobraziť profil Andrej Preťo
Andrej sa od svojich 13 rokov venuje aktívnemu, skoro poloprofesionálnemu, športovaniu v oblasti kulturistiky. V minulosti sa zúčastnil jednej celoslovenskej kulturistickej súťaže (MS SR Juniorov v Hnušti 2015), kde obsadil 3. miesto. Počas poslednej prípravy na ďalšiu súťaž v roku 2016 sa Andrej zranil a neskôr v dôsledku tohto zrania absolvoval operáciu ramena. Podľa jeho slov mu aj táto skúsenosť priniesla niečo do života, pretože ako sám hovorí, dnes už musí cvičiť opatrnejšie a výrazne viac sa sústrediť na správnu techniku cvičenia. Vyštudoval vysokú školu Bezpečnostného inžinierstva v Žiline a aj keď jeho vysokoškolské vzdelanie nemá nič spoločné zo športom, jeho vášeň ku kulturistike ho neustále motivuje do sebavzdelávania sa ohľadom základných funkcií ľudského organizmu a anatómie ľudského tela, na úrovni medicínskych skrípt a bestsellerov na tému fitness, vyžíva a posilňovanie. Kulturistika, aktívny životný štýl, zdravá strava a doplnky výživy sú dnes už jeho neoddeliteľnou súčasťou. Aj keď Andrej nepracuje ako osobný tréner alebo špecialista na výživu, je u neho táto kapitola stále otvorená, tak isto ako aj súťaženie v kulturistike. Viac informácií o Andrejovi nájdete na jeho fan page: https://www.facebook.com/AndrejPretoClassicBodybuilder/
myprotein