Skip to main content
Recepty

Čokoládový brownie perník | Čokoládový perník plný bielkovín

Čokoládový brownie perník | Čokoládový perník plný bielkovín
Kristína Močková
Spisovateľ a expert6 rokov Ago
Zobraziť profil Kristína Močková

Ahojte! Ako môj prvý recept som si pre vás pripravila tento super koláčik, ktorý ma zatiaľ nikdy nesklamal. Milujem čokoládu, milujem koláče a milujem, keď si môžem poobede na chvíľku oddýchnuť s kávičkou a s niečim sladkým. Ak si človek stráži kalórie a stravu tak vie, že kupované koláčiky nie sú zrovna diétne. Verím, že tento zdravší variant vás nesklame a práve naopak, budete milo prekvapení chuťou. Recept si samozrejme môžete jemne prispôsobiť - napríklad miesto cukru môžte použiť stéviu, alebo iné sladidlo a čokoláda na vrchu tiež nemusí byť. Ak nemáte doma kokosovú múku, kľudne použite iba špaldovú (hodnoty však budú iné).

Potrebujeme:

  • jedno vajíčko
  • 100g banánu
  • 40g Myprotein Impact Whey - použila som vanilkový
  • 20g kakaa holandského typu (ak použijete čokoládový proteín, dajte menej kakaa)
  • jeden biely grécky nízkotučný jogurt (140g)
  • 40g špaldovej celozrnnej hladkej múky
  • 15g kokosovej múky
  • dva vanilkové cukre (16g) - použila som trstinové s bio vanilkou
  • polovica balenia prášku do pečiva
  • vanilková esencia alebo Myprotein flavdrops (nemusí byť)
  • 30g čokolády na vrch (nemusí byť)

Postup:

Vidličkou si roztlačíme banán a spolu s celým vajíčkom vymiešame mixérom do peny. Postupne pridávame ostatné suroviny (proteín, kakao, jogurt, múku zmiešanú s práškom do pečiva a vanilkový cukor).

Zmes vylejeme do menšej formy vystlanej papierom na pečenie (lepšie sa s ním pracuje, ak ho jemne pokropíme vodou, pokrčíme a tak rozprestrieme).

Na vrch nahádžeme na malé kúsky nakrájanú čokoládu a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme na 180 stupňoch približne 15 minút. Treba ho sledovať.

Najlepší je čerstvý a ešte teplý, no vydrží aj v chladničke a môžte si ho zabaliť so sebou do práce, alebo školy. Z množstva použitých surovín mi vyšlo 8 kúskov.

Makroživiny na jeden kúsok:

Energia: 111kcal      Bielkoviny: 8,5g      Tuky: 3,2g     Sacharidy: 12,2g

Vyskúšajte si doma pripraviť tento výborný nadýchaný čokoládový perník, plný bielkovín a zdravých tukov. Jeho cesto je ľahučké a kakaové kúsky sa rozplývajú v ústach. Navyše, trochu čokolády ešte nikomu neuškodilo, no nie?

Kristína Močková
Spisovateľ a expert
Zobraziť profil Kristína Močková
Kristína sa našom blogu sústredí hlavne na recepty, či už sa jedná o dezerty, desiaty, tipy na raňajky alebo obedy. Správna výživa je jej blízka, pretože okrem toho, že vo voľnom čase rada trávi čas v kuchyni, sa venuje aj posilňovaniu. Vyše dvoch rokov sa stravuje a zaujíma o flexibilné stravovanie (IIFYM) a vďaka tomu má základné poznatky aj z oblasti stravy a výživy. Okrem Myprotein blogu píše recepty aj pre web aktin.cz - https://aktin.cz/clanky?f%5Bauthors%5D=80399. Kika je v piatom ročníku na Vysokej škole výtvarných umení v Bratislave, odbor Fotografia a nové médiá. Jej praktická bakalárska práca, ktorú fotograficky spracovala, sa venovala téme žien a silového športu. Chcela upozorniť na neopodstatnené predsudky voči ženám, ktoré sa venujú „mužskému športu“. Táto práca sa objavila aj na platforme Red Bull Showcase - https://www.redbull.com/sk-sk/girls-who-lift-kristina-mockova-local-fitness-foto-red-bull-showcase. Kikine recepty a viac o nej a jej stravovaní môžete nájsť aj na jej Instagrame - https://www.instagram.com/kikeseats/.
myprotein