Ahojte, na dnes som si pre vás pripravila recept na vláčny čokoládový koláčik s mandľovým maslom. Doma som mala jeden zrelý banán, ktorý mi samotný nechutí (mám radšej tie žlto-zelené, don't judge me) a tak som sa rozhodla použiť ho do koláčika. Jeho príprava je extrémne jednoduchá, všetky suroviny máte pravdepodobne doma a keď nie, dajú sa nahradiť podobnými. Okrem skvelej chuti vie tiež ponúknuť príjemné makrá s 10g bielkovín na porciu. Zaujímavejším ho robí mandľové maslo na vrchu spolu s kúskami čokolády, ktoré samozrejme nikdy nie sú na škodu. Majte pekný víkend a vidíme sa znova nabudúce.
Potrebujeme:
- 2 väčšie vajíčka
- 100g zrelého banánu, roztlačeného vidličkou (1 väčší)
- 75g Myprotein Organic kokosového cukru
- 160g špaldovej celozrnnej hladkej múky
- polovica prášku do pečiva (6g)
- 140g bieleho gréckeho jogurtu (použila som tučný)
- 20g kakaa
- 20g Myprotein Impact whey v akejkoľvek čokoládovej príchuti
- 40g Myprotein jemného mandľového masla
- 20g tmavej čokolády
- menšiu formu na pečenie
- Kakaové gombíky od Myprotein
Postup:
Ako prvé si roztlačíme vidličkou banán, ktorý dáme do väčšej misky. Pridáme vajíčka a kokosový cukor. Všetko spolu vymiešame do peny. Nakoniec pridáme grécky jogurt a ešte raz premiešame. V druhej miske si zmiešame múku s práškom do pečiva, proteínom, kakaom a štipkou soli.
Vmiešame do mokrej zmesi. Ak by cesto bolo príliš husté, prilejeme trochu mlieka. V mojom prípade to bolo 20ml.
Formu som si vystlala papierom na pečenie, ktorý som vopred pokrčila a trochu navlhčila, aby sa s ním lepšie pracovalo. Cesto vylejeme do formy a vrch ozdobíme mandľovým maslom. Odporúčam ho špáradlom jemne zapracovať do cesta, pretože po upečení mi maslo doslovne opadávalo z vrchu, s čím som nerátala. Taktiež nezabudneme vrch posypať kúskami čokolády. Dobrú chuť!
Koláčik som rozkrájala na 8 (väčších) kúskov, z toho jeden má:
215 kcal
6.6g tuku
27.5g sacharidov
10.7g bielkovín